La început de an, Berarii României l-au ales în funcția de Președinte al Asociației pe Mihai Voicu
27 ianuarie 2022

La început de an, Berarii României l-au ales în funcția de Președinte al Asociației pe Mihai Voicu

Asociația Berarii României l-a desemnat în funcţia de Preşedinte pe Mihai Voicu, director general al Bergenbier, parte a grupului Molson Coors Beverage Company, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa berii. Mihai a preluat conducerea asociaţiei de la Paul Barnett, Preşedinte al URSUS Breweries, care a fost preşedintele în exerciţiu începând cu iunie 2021.

„Sunt onorat să preiau funcţia de Preşedinte al Asociaţiei Berarii României care revine Bergenbier pentru a şasea oară. Încep acest mandat cu determinarea de a continua proiectele derulate de Asociaţie, orientate spre dezvoltarea durabilă a sectorului berii şi către promovarea unui consum responsabil”, spune Mihai Voicu.

Mihai Voicu activeză în cadrul grupului Molson Coors de peste zece ani, iar experiența comercială dobândită în rolul de Director de Vânzări Bergenbier S.A., cât și în rolul de Director General Kamenitza Bulgaria, l-a ajutat să înteleagă mai bine industria în care activează de peste 18 ani. În plus, după câțiva ani petrecuți în operațional, Mihai a remarcat cât de important este să fie în preajma echipei, printre clienți sau în fabrică.

Alături de membrii Asociației Berarii României, care reprezintă vocea comună a industriei locale de bere, Mihai va contura strategia acesteia în concordanță cu prioritățile organizaționale și obiectivele principale a căror țintă este dezvoltarea unui sector durabil, promovarea unui mediu competițional transparent, tratament egal și corect în fața instituțiilor de reglementare și educarea consumatorilor de bere cu privire la beneficiile și consumul responsabil de bere.