Fabrica din Ploiești

Zilnic, de la Ploiești pleacă în toată România brand-urile de bere iubite de români, produse în fabrica Bergenbier S.A, una dintre cele mai moderne unități de producție de bere din țară. Pe lângă tehnologiile moderne folosite în fabricare, îmbuteliere și distribuție, fabrica de la Ploiești este eficientizată și în privința impactului pe care procesul de producție îl are asupra mediului.

Măiestria berarilor români este recunoscută pe plan internațional, iar orașului Ploiești îi mai spunem și „Capitala Europeană a Berii”, deoarece, pe lângă brandurile locale, aici se produc sub licență și beri germane, belgiene sau cehești.

De aici distribuim șase mărci de bere, fiecare produsă după reţetă proprie: Bergenbier, Bergenbier Fără Alcool, Bergenbier Fresh Grapefruit Fără Alcool, Staropramen, Staropramen 0.0%, Staropramen Nefiltrat, Noroc, Beck’s, Stella Artois, Stella Artois 0.0% şi Löwenbräu, dar și mixul de bere fără alcool și suc de fructe Fresh 0.0, cu cele patru specialități – Măr și pară, Zmeură și afine, Lămâie și portocală, respectiv Mango și fructul pasiunii.

Ingrediente pe care le folosim în producerea berii sunt:

MĂCINAREA

Producția de bere începe cu măcinarea malțului, într-o moară, după care el este amestecat cu apă, pentru a rezulta plămada.

BRASARE

Plămada este apoi mutată într-un recipient în care este supusă unui proces de încalzire la temperaturi bine controlate, pentru ca amidonul din malț să fie transformat în zaharuri. Astfel, se realizează separarea sau filtrarea lichidului (mustului) de cojile ramase din boabele maltului, cu ajutorul unui echipament prevazut cu un sistem de site fine.

FIERBERE

Producția continuă cu procesul de fierbere, când se adaugă peleții de hamei și se vor elibera aromele și amăreala specifică acestei plante.

FERMENTAREA ȘI MATURAREA

Celulele de drojdie sunt adăugate la mustul răcit, astfel încât să poată începe fermentația alcoolică. La sfârșitul acestei etape, vom obține o primă formă a berii, care va fi apoi trimisă către un tanc în care se realizează limpezirea și armonizarea aromelor.

PASTEURIZAREA ȘI ÎMBUTELIEREA

În această etapă se produce, mai întâi, filtrarea berii, apoi procesul de pasteurizare, într-un aparat dedicat. Iar abia după ce berea este în forma ei finală, se poate îmbutelia în recipiente de sticlă, aluminiu sau PET și se consumă în mod responsabil.